Colon-hidroterápiás gépem bérelhető, illetve igény esetén eladó, kihasználatlanság miatt!
Eladási ára: 260.000 Ft, bérleti díja: havi 30.000 Ft!
További információ: Király Ildikó – 06-30-991-81-77

De mi is az a colon-hidroterápia?
Intim téma, amiről nehéz árnyaltan fogalmazni. Végül is nem új keletű dolog, de mostanában éli reneszánszát. Kevésbé hangzatos kifejezést használva valójában a vastagbél tisztításról van szó – már a Szentírásban is olvashatunk az erre a célra szolgáló lopótökről. Egyik legősibb változata a beöntés, melyet már az ókorban előszeretettel használtak különféle betegségek gyógyítására. A vastagbél mai, korszerű vízterápiáját az USA-ban fejlesztették ki emésztőrendszeri és anyagcsere-betegségek kezelésének céljára. A téma egyik szakértőjét, dr. Balaicza Erikát kérdeztük a módszerről.

Miért vált szükségessé a mai kor emberénél a vastagbéltisztítás?
A jóléti társadalmak táplálkozási szokásainak köszönhetően sajnos egyre gyakoribbak a különféle emésztőrendszeri problémák, hisz táplálékaink jó része vegyileg manipulált, zsírban, fehérjében, szénhidrátban gazdag, illetve rostban szegény. Mindezt csak tetézi a rendszertelen táplálkozás, a mindennapi stressz, az alkohol, a nikotin, az ülő életmód és az elfojtott székelési inger. Ezáltal a bélműködés renyhébbé, a tápanyagok felszívódása hiányossá válik, s csökken az emésztetlen salakanyagok kiválasztása is. A pangó bélsár fehérjealkotói rothadni, a rostok, szénhidrátok pedig erjedni kezdenek. A belőlük felszabaduló bomlási termékek nemcsak a nyálkahártyát, hanem felszívódva a májat és a többi szervet-szövetet is károsítják, és igen kedvezőtlen hatást fejtenek ki anyagcsere-folyamatainkra és immunrendszerünkre. Ezenfelül a túlzott mértékű antibiotikum- és szteroid tartalmú gyógyszer – fogyasztás is felborítja a vastagbélben található baktériumok egyensúlyát – ettől tovább csökken az immunrendszer aktivitása, felerősödnek az erjedési és rothadási folyamatok, vagyis tovább fokozódik a mérgező hatású anyagok termelődése és felszívódása. A táplálkozás megváltoztatása önmagában sokszor már nem elegendő, a kimerült bélrendszer még az egészséges, rost dús táplálék megemésztésére sem alkalmas. Ilyenkor a gyomor-bél rendszer működését kell helyreállítani, melynek legkiválóbb módja a colon-hidroterápia.

Miért nem elegendő a beöntés, vagy a hashajtószedés?
A renyhe bélműködést sokan próbálják hashajtók szedésével kompenzálni, azonban azok rendszeres használata tovább rontja a bél simaizmainak aktivitását és nagymértékű elektrolit- (Na, K, Ca, Mg) és nyomelem veszteséget okoz, ami gyengíti a bél izomzatának erejét. A beöntés pedig csak a vastagbél alsó szakaszát tudja kiöblíteni, s ez egyes esetekben nem elegendő.

Hogyan zajlik a colon-hidroterápia?
A kb. 45 perces kezelés során váltakozva különböző hőmérsékletű, szűrt vizet engedünk be a vastagbélbe, melyet egy zárt, higiénikus rendszerben keringetünk. Míg a melegvíz hatására részben oldódik a bél simaizomzatának görcsös összehúzódása, javul a vérátáramlás, fellazul a bél falán lerakódott sűrű bélsár, addig a hideg víz összehúzódásra készteti a bél izmait (elősegítve ezzel a székletrögök lelökődését) és reflexes érösszehúzódást vált ki. Így javul a bél tónusa, vérellátása, fellélegzik, megtisztul a bélrendszerünk. A kezelést egy gyengéd has masszázs egészíti ki, mely nemcsak a folyadékáramlást, hanem a hasi vér- és nyirokkeringést is javítja. Az eljárás utolsó szakaszában lehetséges még oxigénnel dúsított vizet is beáramoltatni a bélbe, ez ugyanis elősegíti egyes salakanyagok lebomlását, gyorsítja a gyulladt nyálkahártya regenerálódását és kedvezőbb feltételeket teremt a normál baktériumflóra helyreállításához.

Kinek hány alkalom javallott?
4-5 kezelés javasolt a különféle betegségek kialakulásának megelőzéseként, tisztítókúrák, gyümölcs és lé böjtnapok kiegészítéseként. Akik azonban már régóta küszködnek székrekedéssel, hasmenéssel, vagy más emésztőrendszeri megbetegedésekkel, számukra egy alapos kivizsgálás után komplett (10 alkalmas) kezelés javasolt, melyet állapottól függően 3-4-5 havonta egy rövidebb kúrával érdemes szinten tartani. Nagyon jó eredménnyel alkalmazható a kúra krónikus fejfájás, allergiás megbetegedések, ízületi panaszok, krónikus gyulladások és bármilyen más fertőzések (pl. candida) kezelésének kiegészítőjeként is, hisz ezen panaszok nagy része visszavezethető emésztőrendszeri rendellenességekre.

A kúra ideje alatt kell-e változtatni táplálkozásunkon?
Nagyon fontos ez idő alatt kerülni vagy csökkenteni az állati fehérjék bevitelét (főként a húst), s ajánlott egy zömében vegetáriánus étrendre átállni, hisz a megtisztult bélfalakon keresztül fokozottabban felszívódnak a bevitt tápanyagok. Célszerű sok friss zöldséget, gyümölcsöt, rostot, vitamint, ásványi anyagot fogyasztani. A kúrához az étkezési tanácsokon kívül mindenkinek személyre szabott terápiás tervet adunk, hiszen ha a rostokhoz nem kerül elég folyadék a szervezetbe, épp ellenkező hatást válthatnak ki.

Van-e a béltisztításnak ellenjavallata?
Senki ne szánja rá magát orvosi vizsgálat nélkül, önhatalmúlag, mert szakember javallata nélkül akár veszélyes is lehet a kezelés!!! Ezenfelül gyulladt aranyér, súlyosabb bélbetegségek, komolyabb szívbetegség esetében nem javasolt az intenzív vastagbéltisztítás. A kezelés kezdetén sok esetben előfordulhat ún. kúrareakció, ami annyit jelent, hogy eleinte felerősödhetnek a tünetek, de ezek 2-3 kezelés után normalizálódnak.

Lehet-e fogyni a kezeléstől?
Önmagában a colon-hidroterápiától nem, de hatásos kiegészítője lehet mindenféle fogyókúrának, mert hatására csökken az éhségérzet.

Mit érzünk majd a kúrát követően?
Laposabb lesz a hasunk, megszűnik a puffadás, javul az emésztésünk, elmúlik a fejfájásunk, kisimul, hamvasabbá válik bőrünk, javul erőnlétünk, frissebbek, üdébbek leszünk.

A colon-hidroterápia előnyei:
  • ideális kiegészítés a fogyókúrához
  • kitisztítja, megszépíti a bőrt
  • javítja az emésztést
  • jelentősen javítja az általános közérzetet
  • fokozza az erőnlétet
  • bizonyos esetekben megszűnteti az állandó fejfájást
  • sokak szerint felér egy „újjászületéssel”
Colon terápiát reggel éhgyomorra célszerű végezni és az esti táplálkozást is át kell beszélnünk, ezért is van szükség előtte egy állapot felmérésre, melyet egy speciális műszerrel az IBR Systemmel biorezonanciás készülékkel végzünk. Ez magában foglalja a végtagokon lévő végpont diagnosztikával végezhető meridián rendszeren keresztüli belső szervfunkció vizsgálatot beleértve a mell illetve a méh területét is, túlműködés alul működést vagy kórós elváltozásokat illetve gyulladásokat kutatva. Valamint 100 féle allergén anyag vizsgálata Pl.: élelmiszerek zöldsége, gyümölcs, tartósító szerek, húsfélék, tejtermékek, darázs ill. méh méreg stb.

A vizsgálat teljesen fájdalom mentes, ruhában a kéz és a láb fertőtlenítésével történik.